Á la carte

Vi hälsar er hjärtligt välkomna upp på vårt fantastiska berg i Sollefteå, Hallstaberget! Njut av stunden, maten, drycken och den otroligt härliga utsikten hos oss.

För sällskap från 12 personer och uppåt hänvisar vi till vår beställningsmeny.

Hallstaberget Brasseri

Beskrivning:

(G) Innehåller Gluten
(L) Innehåller Laktos

Många av våra rätter kan vi korrigera efter specialkost.

Förrätter

  • Bruschetta 139:-

    Tomat och basilikasallad med vitlök, serveras på stekt bröd (G)
    Tomato and basil salad with garlic, served on fried bread

  • Burrata 155:-

    Vegetarisk burrata serveras med tomat, grönkål & sparris (G)(L).
    Vegetarian burrata served with tomato, kale and asparagus.

  • Skagen 149:-

    Gjord på handskalade räkor, serveras med grönsallad och löjrom (G).
    Made from hand-peeled shrimp, served with mixed greens and whitefish roe.

  • Sur canapé 155:-

    4st smakprover av surströmming med tillbehör (G)(L).
    4st small samples with different types on fermented baltic herring.

  • Carpaccio 159:-

    Gjord på tunna skivor av nötkött serveras med ruccola, parmesan och picklad rödlök (G)(L).
    Made on thin slices of beef served with rocket salad, parmesan and pickled red onion.

Varmrätter

  • Kantarell Risotto 269:-

    Krämig risotto med kantareller, vitt vin och parmesan (L).
    A creamy risotto with chanterelle, white wine and parmesan.

  • Vegetarisk Pasta 249:-

    En vegetarisk pasta med tomat, sparris & spenat (G)(L).
    A vegetarian pasta with tomato, asparagus and spinach.

  • Röding 325:-

    Halstrad röding, serveras med kantarell duchess, rostade rotsaker & champagnesås (L).
    Grilled char, served with chanterelle duchesse, roasted root vegetables & champagne sauce.
    Rekomenderat vin: Arneis - Italien, Piemonte

  • Oxfilépasta 269:-

    En Krämig pasta med Oxfilé, tomat & sparris (G)(L).
    A creamy pasta with beef, tomato and asparagus.

  • Hjortfilé 345:-

    Hjortytterfilé med potatisfondant, baconlindad Sparris, enbärssås och vitlökssmör (L).
    Deer filet with potato fondant, bacon-wrapped asparagus, juniper sauce and garlic butter.

  • Entrecoté 369:-

    250g Entrecotté serveras med pommes frites, rödvinssås, Bearnaise och Kvisttomat.
    250g Entrecotté served with french fries, red wine sauce, bearnaise, and twig tomato.

Efterrätter

  • Passion 135:-

    Vit chokladmousse med passionsfrukt och maräng (L).
    White chocolate mousse with passion fruit and meringue.

  • Choklad 145:-

    En glassig Chokladterrin som serveras med en körsbärskompott (L).
    An icy chocolate terrine served with a cherry compote.

  • Hjortron 149:-

    Gammeldags gräddvanilglass, serveras med varma hjortron på norrländskt vis (L).
    Old-fashioned vanilla ice cream, served with warm cloudberries, the norrland way.

  • Pralin 99:-

    3 st handgjorda praliner i olika smaker.
    3 handmade chocolates in different flavors.

Matsalsmiddag 3-rätter

  • FÖRRÄTT (V) 3-rätter 545:- (ord. 643:-)

    Skagen
    Gjord på handskalade räkor, serveras med grönsallad och löjrom.
    Made of hand peeled shrimps, served with green salad and whitefish roe

  • VARMRÄTT (L)

    Hjortfilé
    Hjortytterfilé med potatisfondant, baconlindad Sparris, enbärssås och vitlökssmör
    Deer filet with potato fondant, bacon-wrapped asparagus, juniper sauce and garlic butter

  • DESSERT (L)

    Hjortron
    Gammeldags gräddvanilglass, serveras med varma hjortron på norrländskt vis (L).
    Old-fashioned vanilla ice cream, served with warm cloudberries, the norrland way

Barnmeny

  • Hamburgare (G) 95:-
  • Pannkaka (G) (L) 95:-

    Med sylt och grädde.

  • Pasta Bolognese (G)(L) 95:-

Boka bord

Observera att bokningsförfrågningar inte kan göras samma dag online! Gäller Er förfrågan samma dag eller tidigare, vänligen kontakta oss på 0620-123 20. Är ni fler än 10 personer kontakta oss via telefon.

Bordsbeställningen är inte garanterad förrän Ni mottagit en bekräftelse från oss.

Offertförfrågan

Skicka en förfrågan via formuläret så kontaktar vi
er för att göra en bokning av konferens.