Á la carte

Vi hälsar er hjärtligt välkomna upp på vårt fantastiska berg i Sollefteå, Hallstaberget! Njut av stunden, maten, drycken och den otroligt härliga utsikten hos oss.

För sällskap från 12 personer och uppåt hänvisar vi till vår beställningsmeny: https://hallstaberget.se/bestallningsmeny/

Hallstaberget Brasseri

Beskrivning:

(G)-innehåller gluten
(L)-innehåller lactos
(V)-vegetariskt alternativ finns

De flesta av rätterna går att få
gluten- och laktosfria.

Entrées

  • Sur canapé 175:-

    4st smakprover av surströmming med tillbehör.
    4st small samples with different types on Fermented Baltic Herring.

  • Caprese 135:-

    Tunna skivor av tomat och krämig mozzarella som toppas med färsk basilika.
    Thin slices of tomato and creamy mozzarella, topped with fresh basil.

  • Bruschetta 135:-

    Smörstekt surdegsbröd som toppas med färsk vitlök, tomat och basilika.
    Butter fried sourdough bread topped with fresh garlic, tomatoes and basil.

  • Hallstabergets skagen 135:-

    Gjord på handskalade räkor, serveras med grönsallad och löjrom.
    Made of hand peeled shrimps, served with greensallad and whitefish roe.

  • Chèvre Chaud 155:-

    Honungsgratinerad chèvreost, serveras med lufttorkad skinka och mandel.
    Honey glazed chèvrecheese, served with prosciutto and almond.

Plats Signatur

  • Risotto 225:-

    En krämig och mustig risotto med varierade skogssvampar och finhackad lök.
    A creamy and rich risotto with a variety of forest mushrooms and finely chopped onion.

  • Lax & Hälleflundra 325:-

    Serveras med en kall ärtpuré, morot och potatispuré samt körvelhollandaise och rostade betor.
    Served with greenpeapuré, a carrot and potatopuré, a chervil hollandaise and roasted beets.

  • Norrländsk Kycklingsallad 189:-

    Med smulad fetaost, syrlig hjortondressing, morot och Mjälloms tunnbrödschips.
    With crumbled feta cheese, a tart cloudberry dressing, carrot and Mjälloms flatbreadchips.

  • Smörstekt Oxfilépasta 265:-

    Med vitlök, sparris och cocktailtomat, toppas med färsk basilika.
    With garlic, asparagus and cocktail tomato, topped with fresh basil.

  • Entrecôte 250g 355:-

    vensk entrecôte som serveras med italiensk tomat och mozzarellasallad, klyftpotatis, rödvinssås samt tryffel & persiljesmör.
    Swedish entrecôte served with an italian tomato and mozzarella salad, potato wedges, red wine sauce and a truffle & parslybutter.

  • Lammfilé 315:-

    Svensk entrecôte som serveras med italiensk tomat och mozzarellasallad, klyftpotatis, rödvinssås samt tryffel & persiljesmör.
    Swedish entrecôte served with an italian tomato and mozzarella salad, potato wedges, red wine sauce and a truffle & parslybutter.

Desserts

  • Hjortron 140:-

    Gammeldags gräddvaniljglass med varma hjortron.
    Old school and creamy vanilla ice-cream with warm cloudberries.

  • Päron 135:-

    Varmt och inlagt päron med vit choklad- och rommousse.
    Warm and pickled pear with white chocolate and rum mousse.

  • Ostbricka 105:-

    En okomplicerad ostbricka med 4 sorters ostar, marmelad, kex och grissini.
    An uncomplicated cheese platter with 4 different types of cheese, marmalade, crackers and grissini.

  • Choklad- & Whiskykaka 145:-

    En fyllig och smakrik chokladkaka gjord med whisky, serveras med en krämig skogsbärsmousse.
    A rich and tasty chocolate cake made with whisky, served with a creamy mousse of forest fruit.

Trois Plats 3-rätter

  • FÖRRÄTT (V) 3-rätter 485:-

    Hallstabergets skagen serveras på toast med plocksallad.

  • VARMRÄTT (L) 3-rätter 485:-

    Hjortfilé med skysås, stekt hjärtsallad, vitlöksgratinerad cocktailtomater, sparris och palsternackspuré.

  • DESSERT (L) 3-rätter 485:-

    Glass med varma hjortron.

Plateau de la Mer

  • Sur canapé 148:-

    Upplev surströmming med sött och surt.

  • Antipasti 110:-

    Med brieost, ädelost och Västerbottenost, pepparsalami, ölkorv och lufttorkad skinka, marmelad och marinerade oliver.

Petite

  • Hamburgare (G) 75:-
  • Pannkaka (G) (L) 75:-

    Med sylt och grädde.

  • Köttbullar (G) 75:-

    Med potatismos och lingonsylt.

Boka bord

Observera att bokningsförfrågningar inte kan göras samma dag online!
Gäller Er förfrågan samma dag eller tidigare, vänligen kontakta oss på 0620-123 20
Är ni fler än 10 personer kontakta oss via telefon.

Bordsbeställningen är inte garanterad förrän Ni mottagit en bekräftelse från oss.

Offertförfrågan

Skicka en förfrågan via formuläret så kontaktar vi
er för att göra en bokning av konferens.